Kokemuksia host perheestä

Hei

Aika Maltalla tosiaan meni nopeasti. Paljon sattui ja tapahtui, mutta onneksi kaikki oli lopulta hyvin ja vakavammilta kommelluksilta säästyttiin. 

Olen kyllä hyvin tyytyväinen matkaan ja olen tosi iloinen, että saatiin tää mahdollisuus lähteä mun kaverin kanssa yhdessä. Ne kaks viikkoa Maltalla lähensi mua ja mun kaveria tosi paljon. Totta puhuen mua aluksi vähän pelotti, että miten meille käy, koska tiesin et matkalla on kaksi mahdollista loppua; 1. Kaikki hyvin ja palataan takaisin vaan parempina ystävinä taai 2. Meillä olisi tullut joku riita, joka olisi huonontanut meidän välejä, mutta onneksi meillä toteutui tuo ensimmäinen vaihtoehto.

Matkalla toteutui siis todellakin tuo hauskanpito ja saatiin myös uusia ystäviä EF:n kautta ja muutenkin :) Mutta oli meilläkin hieman takaiskuja matkan varrella... Majoituimme siis isäntäperheessä ja aluksi perhe vaikutti todella mukavalta. Matkan edetessä meillä alkoi ilmetä ongelmia perheen kanssa, ne olivat kyllä osittain myös minun ja ystäväni syytä. Pysyttiin kyllä perheessä koko matkan ajan, että ei meillä sukset niin pahasti menneet ristiin, että oltaisiin vaihdettu perhettä tai muutettu residenciin. Huono puoli perheessä oli myös heidän kotinsa sijainti. Ei se niin kaukana ollut, koulu oli noin 20min kävelymatkan päässä, mutta reitti oli aivan kamala; hirveitä ylä- ja alamäkiä, eikä kyseisellä tiellä ollut jalkakäytävää niin sai kokoaika olla tosi varovainen. Toisella viikolla päätettiin sitten mennä kouluun bussilla aina. Toinen huono puoli heidän kodissaan oli yksityisyyden puute. Meillä oli kyllä oma huone, mutta seinät oli niin ohuet, että sielä kuului aivan kaikki kaikkialle. Eikä perheessä ollut wifiä, mutta onneksi kodin vieressä oli puisto jossa oli ilmainen wifi. Mutta hyviäkin puolia oli perheessä. Ruoka oli oikeasti hyvää ja sitä oli aina paljon, usein jopa liian paljon. Eipä ikinä jäänyt nälkä. Perhe oli myös onneksi joustava kotiintulo ajoissa, niin ei haitannut vaikka muutaman kerran oltiinkin myöhässä. 

Ei oikein päästy tutustumaan meidän host perheeseen sen paremmin, sillä he olivat hyvin kiireisiä. Söimme päivällistä heidän kanssaan vain kerran tuon kahden viikon sisällä. Olisi toisaalta ollut ihan mukava tuntea heidät paremmin ja jutella enemmän heidän kanssaan, niinkuin viime vuonna tein edellisen host perheeni kanssa.

Kokemus oli kuitenkin todella positiivinen yleisellä tasolla, vaikka perheen kanssa ei ehkä mennyt ihan odotetusti. Saatiin paljon kavereita, pidettiin hauskaa ja puhuttiin ja opittiin englantia paljon :)

Kommentit