Opetus

Mooi

Jos mietit lähtemistä kielikurssille tai -matkalle ja olet 16-18 vuotias, niin suosittelen ottamaan myös opetuksen huomioon. Tietenkin jos haluat päästä kohdemaassa helpolla niin suosittelen kielimatkaa, sillä sitten kaikista aikatauluista ja retkistä huolehditaan sinun puolestasi. Mutta jos olet valmis itse käymään paikoissa ja huolehtimaan itse itsestäsi enemmän ja haluat mahdollisesti enemmän opetusta suosittelen kielikursseja. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa.

Kielimatkat
+ Retket yms järjestetään puolestasi ja ne voi maksaa etukäteen
+ Pääsee tosi hyvin tutustumaan omaan ryhmään, sillä ryhmä on koko aika sama
- Opetusta ei ole hirveän paljoa (n. 3h/pvä)
- Käsiteltävät asiat voi olla hyvinkin helppoja myös haastavimmissa ryhmissä

Kielikurssit
+ Voit itse valita ennen lähtöäsi kuinka paljon haluat opetusta
+ Tasoryhmiä on todella paljon, helpoista vaikeisiin
+ Opetuksen taso on (mielestäni) parempi
- Sinun pitää itse hoitaa retket, joko bookata EF:än kautta tai mennä omatoimisesti
-/+ Jokaisella oppitunnilla ryhmäsi ei ole sama

Lisäksi kielikursseihin kuluu "valinnaisaine" tunteja, joiden määrä riippuu valitsemastasi kurssityypistä. Minulla valinnaisaine tunnit erosivat normaaleista oppitunneista vain siten, että siellä käytiin läpi enemmän luetun ymmärtämistä. 

Kuten näkyy, kielikurssit ovat siis paljon itsenäisempiä ja ne ovatkin tarkoitettu yli 16v eli ryhmässäsi voi olla aivan kaiken ikäisiä, kun taas kielimatkat on tarkoitettu alle 18-vuotiaille. Olit sitten kurssilla tai matkalla niin tasoryhmää voi aina vaihtaa, jos tuntee olevansa liian haastavassa tai helpossa ryhmässä.

Loppukokeen alkamista odotellessa
Itse pidin ehkä enemmän kuitenkin tämän kesäisestä koulusta, eli kielikurssista, sillä tunsin oikeasti hyötyväni siitä. Ensin olin upper advantaged ryhmässä, mikä tuntui liian vaikealta, niin vaihdoin toiseksi viikoksi helpompaan ryhmään. Uudessa ryhmässä tunnit olivat sopivan haastavia ja muut opiskelijat olivat mukavia.

Kommentit