Kielimatka kokemuksia

Heipsan

Aattelin kertoo täs iha vaa tällee päälipuolisin mun matkasta EF:n kaa ja sitte tietenki jos haluut kysyy tarkempii juttui ni mut tavottaa Kikillä tai vaikka sähköpostilla, ne lukee molemmat tuolla reunassa :)

Mun kielimatka siis oli ja meni jo. Olin tosiaa sen kaks viikkoa, ihan silloin kesäloman alussa (8.6. alkaen) Aluksihan mun
oli siis tarkoitus mennä kolmen viikon kurssille, mutta valitettavasti 8.6. alkavat kolmen viikon kurssit oli jo täynnä kun aloin varaamaan. Eli kannattaa tosiaan mahdollisimman aikaseen varata oma matka! Itseäni ei kyllä loppujen lopuksi haitannut, ettei siinä toisessa ryhmässä ollut tilaa, sillä kokemus ja ihmiset olivat aivan mahtavia! Tosin yksi lisä viikko ton ryhmän kaa olis ollu iha sika täykkyy.

Ne kaks viikkoa meni siis aivan järkyttävän nopeasti. Vielä puoli välissäkin matkaa tuntui, kuin olisin tullut vasta edellisenä päivänä Maltalle. Itse lähdin matkalle yksin ja olin aluksi hieman peloissani, että jos en saisikaan kavereita, tai kaikki muut tulevat kavereittensa kanssa. Mutta se oli turhaa, sillä jo ekana päivänä sain uusia ystäviä ja pelko hälveni kokonaan, kun sain tietää että melkein kaikki kurssillani olivat tulleet yksin. Meidän ryhmässä oli aikalailla kaiken ikäisiä, ihan 13-vuotiaasta 17-vuotiaisiin asti. Mun käsittääkseni kielimatkat on yleensä aika tyttö painotteisia, ja niin se ehkä onkin. Meidän ryhmässä oli muistaakseni 7 poikaa ja tyttöjä vaikka millä mitalla. Sekään ei kylläkään haitannut, sillä kaikki tuli alku kankeuden jälkeen hyvin juttuun keskenään. 
VAAHTOBILEET

Perus viikon kulku meillä oli niin, että aamulla ysiltä alkaa koulu (4x45min). Sitten lähettiin päivä aktiviteettiin, joka loppui noin 16-17. Päivällä usein käytiin tällässiis ranta/kaupunki kohteissa. Tän jälkeen mentiin hosteille syömään (jos oli hostis niinku mä). Meillä oli ainakin ruoka aina kello 18. Ruoan jälkeen oli hetki hengähdys aikaa, ja sitten pitikin lähteä ilta-aktiviteettiin. Illal saattoi olla erilaisia Scavenger Huntei tai joitain muita tälläisiä tehtävä juttuja tai sitten saatettiin mennä rannalle jillaa ja paistaa vaahtokarkkei. Meil oli kans muutama disko illal. Yhtenä iltana käytiin kans sellasseessa tivoli/huvipuistossa. Nää siis usein loppu 22-23 aikoihin, riippuen oliko kotiintuloaika 23 vai 00. 

Itte koin kielimatkan tosi positiivisena ja hyvänä kokemuksena. 
Oli tottakai joitain pikku asioita, jotka olis voinu mennä paremmin. Mm. kun oltiin matkalla Gozoon, se lautta matka kesti joku 3h ja siis se matka ei ole ees nii pitkä, mutta se lautta meni jotain ihme kiertotietä. Mutta siis tosta ei meijä liideritkään tienneet, et ei ainakaan heidän syy ollut. Toisaalt tää oli kans hyvä juttu, sillä edellisen yön olin nukkunu vähä huonosti (koska kuumuus), niin nukuin sitte siel lautalla päikkärit xD

Mutta siis omien kokemuksien perusteella voin suositella kielimatkoja ihan kaikille keitä vaan kiinnostaa. Vähemmälläkin kielitaidolla pärjää, sillä sinnehän mennään sitä varten, että oppis jotain. Virheitä ei tarvii pelätä, ittekki tein jonkin verran, mut silti kaikki aina ymmärsi mitä tarkotin. 


Kommentit