Host perhe

Heei

Ajattelin kertoo nyt sitten vähän tarkemmin host perheessä asumisesta ja mun kokemuksista siitä.

Aloitetaan sillä, että Ef ja muutkin järjestöt valitsee tarkasti host perheet. Valinta prosessii kuuluu mm. perheen haastattelu ja koti käynti. Tällä pyritään siihen, että kaikilla olisi mukavat oltavat ja hyvät perheet. Perheet tekee sopimuksen, jossa lupautuvat tiettyihin sääntöihin yms. Jos käy ilmi, että perhe ei noudata sopimusta, perheen ja järjestön (kuten Ef) välinen sopimus voi purkautua, eli perhe ei saa enää toimia hostina. 

Joten ei tartte huolestuu, et perhe olisi ihan hirveä tai mitään sellaista. Kuhan vaan lähtee avoimella mielellä niin kaikki onnistuu paljon helpommin.

Mutta niin, itse koin jo suunnitellessani kielimatkalle lähtöä, että isäntäperhe on mulle se oikea vaihtoehto. Silleen kuitenkin pystyy paremmin tutustuu kulttuuriin ja ihan normi elämän kulkuun jossain toisessa maassa. Tällässeet käytös/kulttuuri jutut muutenkin kiinnostaa mua. Ja hostissa toki myös pitää puhua heidän kanssa englantia. Mulle se oli tärkee juttu, koska olin classic kurssilla, eli ryhmässä oli pelkkiä suomalaisia. Ja ryhmässä/kavereitten kaa olessa mehän puhuttiin tietenkin suomea.


Vasemmast ovest pääs sisää host kotii
Sitten kun päästiin sinne perheeseen, tiesin tehneeni oikeen päätöksen, sil se oli just sellast ku odotinkin. Perheeseen kuului äiti 56v, poika 27v, tyttö kaksoset 20v, sekä Sophie-kisu. Eli lapset oli siis jo aikuisia, mut ei se haitannut. Koko perhe oli ihan sika chilli ja ystävällinen. Vaikuttivat ihan aidosti olevan kiinnostuneista meistä ja meijän jutuista. Meitä majottu siinä samas hostissa 2 suomalaist tyttöö mun lisäks. Koko perhe heitti ain kaikenlaista läppää, mut kaksoset oli kyl aivan parhaat! Niillä riitti kaikkii hauskoi juttuja. Äiti osas kyl myös olla huolehtivainen, aina varmisti, että osataanhan me reitti sinne minne ikin piti mennäkkään. Hän myös kyseli välillä, että onhan meillä kaikki hyvin, ettei ole koti-ikävää tai mitään muitakaan huolia. Oli kans kiva, kun ekalla illallisella se äiti sano vaan, että nää seuraavat kaks viikkoo me ollaan sit yhtä suurta perhettä. 

Ruoka meillä oli ihan tavallista kotiruokaa. Must oli kiva, ku se äiti laitto sellassii perus Maltalaisia ruokia, niin pääs näkee kans ruokakulttuurii. Muistan vaan, et yhes ruoast en tykänny, mut ei sekään ollut niin pahaa, etten ois voinu syödä sitä. 

Meillä oli siel oma huone. Ihan sellanen tavallinen ja simppeli. Kaikille oli omat vaatekaapit ja yllättävän hyvät sängyt. Siel oli kans peili ja kaks tuuletinta, jotka oli meil melkee ain päällä xD Jasiis meil oli kans oma wifi siel hostis. Se oli ihan sika jees, sil se toimi hyvi, ku oli vaa max 3 käyttäjää samaa aikaa. Meil oli kans siin huoneen ulkopuolella käytävällä jääkaappi, jota saatii käyttää, et sinne sit pysty laittaa omii juomii yms.

Meijän "hieman" sotkuinen huone

Ainoot huonot puolet mun hostis oli se, että vessanpöntössä ei ollu istuinta, et siinä sitte piti istuu posliinille suoraan xD jaa suihkust tuli aik vähä/huonosti vettä, mut sielä se oli ilmeisesti ihan tavallista sillä muutki sano, et niitte suihkut on ihan samanlaisii. Ja myöhemmin mulle selvis, et se on taloudellisist syistä sellanen, sillä Maltalla vesi ja sähkö on kalliita. Kyl siin ihan normisti kuitenkin pysty käymää suihkus, hiusten pesussa kesti vaa vähä kauemmin. 

Mutta voin kyllä lämpimästi suositella hostia majoitus muotona kaikille. Mulle se oli ainakin tosi hieno kokemus + sain mahollisuuden tutustuu ihan mahtavaan perheeseen! Pitää vaan lähtee matkaan avoimella mielellä ja muistaa, että maassa eletään maan tavalla. Perheetkin on erilaisia, et kaikilla on omat rutiininsa yms.

Kommentit