Kurssi vs Matka

Mooi!

Moni ei välttämättä ole ihan kartalla siitä, mitä eroa on kielikurssilla ja kielimatkalla. Itse en ainakaan ollut tietoinen asiasta, ennen kuin vasta aloin oikeasti etsimään tietoa Ef:n matkustus ja opiskelu vaihtoehdoista. Joten ajattelin sitten listata tähän postaukseen näiden kahden eroja. Itse olen siis ollut viime kesänä kielimatkalla ja nyt tänä kesänä lähden kielikurssille.

Kielimatkat
  1. Kurssihintaan kuuluu periaatteessa kaikki; majoitus, koulu ja -tarvikkeet, lennot, valitsemasi retket ja suurin osa kuljetuksista. Mikäli käyttää paikallista julkista liikennettä pitää se kustantaa erikseen. Ruoat saa isäntäperheeltä ja muissa majoitusvaihtoehdoissa jostakin sovitusta paikasta ilman lisämaksuja. Kaikki vapaa-ajalla tapahtuva ruokailu kustannetaan itse erikseen. Kalliimpi kurssihinta, kuin kielikursseilla, mutta ei tarvitse itse huolehtia oikeastaan mistään vaan melkein kaikki valmistelu tehdään puolestasi.
  2. Matkustaminen kohteeseen tapahtuu matka ryhmäsi kanssa. Liiderit on mukana auttamassa, ohjeistamassa ja huolehtimassa ettei kukaan katoa.
  3. Päivien suunnitelmat on valittu etukäteen ja viimeistään kouluun päästessäsi saat lukujärjestyksen, jossa erikseen kerrotaan mitä on milloinkin ja missä pitää olla mihinkin aikaan. Sinulla ei ole paljoa vapautta päättää mitä tehdään milloin, joskus saatetaan antaa vaihtoehto, että haluaako mennä shoppailemaan vai rannalle tai tuollaista.
  4. Mahdollista valita classic ryhmä, jossa on vain oman maalaisiasi oppilaita tai sitten international ryhmä, jossa on muistakin maista oppilaita.
  5. Kielimatkat on suunnattu 10-18 vuotiaille.

Kielikurssit
  1. Kurssihintaan kuuluu kurssityyppi valinnastasi riippuen vaihteleva tuntimäärä opetusta, majoitus, ruoka ja oppimateriaalit. Vapaa-ajan ruokailu maksettava itse, kuljetukset/julkinenliikenne, retket, lennot kohteeseen ostettava erikseen. Kurssihinta edullisempi kielimatkoihin verrattuna.
  2. Matkustaminen kohteeseen tapahtuu itsenäisesti.
  3. Ainoa päivän pakollinen aktiviteetti on koulu. Muun vapaa-ajan saat käyttää haluamallasi tavalla.
  4. Kurssit ovat ilmeisesti aina international ryhmiä.
  5. Kurssit on suunnattu yli 16 vuotiaille, eli jos lähden kielikurssille voi kanssasi samassa ryhmässä olla siis teini-ikäisistä vaikka keski-ikäisiin.
Toivottavasti tämä auttaisi edes jonkin verran. Voin kyllä suositella kielimatkoja, sillä ne ovat hyvin helppoja. Maksat vain laskut ja Ef: hoitaa lennot, ohjelman ja retket puolestasi. Tosin jos olet jo tarpeeksi vanha ja haluat itse päättää mitä teet ja tutustua paikkoihin paremmin, niin suosittelen kursseja. Tosin itse huomasin, että kurssille lähtö vaatii paljon enemmän omaa vaivannäköä. Piti vertailla eri lentoja ja miettiä mitä haluaa tehdä. Itse matkustaminenkin tuottaa hieman stressiä, sillä en ole aikaisemmin joutunut menemään yksin lentokentillä, vaan aina on ollut joku aikuinen auttamassa etsimään portit ja matkatavarat yms.


Kommentit